Detective Moncler is de beste detective van haar tijd. Maar als ze alle moordenaars en verkrachters eenmaal achter de tralies heeft gezet, zit Detective Moncler opeens thuis op de bank en wordt ze keihard geconfronteerd met zichzelf: ze is helemaal niemand zonder haar werk. Moncler schiet in een depressie, grijpt naar de fles, vervalt in nihilisme en maakt zich volstrekt onmogelijk voor haar omgeving.

Ten einde raad besluit Detective Moncler alles achter te laten en zich op te geven voor een experimenteel overheidsprogramma waarbij ze wordt ingevroren om pas weer wakker gemaakt te worden op het moment dat de misdaad weer is teruggekeerd.

Als Moncler wakker wordt is er tot haar verbazing pas één jaar verstreken. Er blijkt een nieuwe killer on the loose te zijn en zijn laatste slachtoffer is Moncler’s lieve ex vriend. Zonder huis, geld, sofinummer, zonder überhaupt een identiteit in de samenleving en overmand door verdriet en schuldgevoelens zweert ze haar ex te wreken. Maar in de zoektocht naar de dader wordt ze keihard geconfronteerd met haar eigen verleden en zal ze precies dat moeten doen waar ze stiekem het bangst voor is: heel hard in de spiegel kijken.

Detective Moncler is een thriller op het toneel. Een echte whodunnit die een spannende plot koppelt aan een zoektocht naar identiteit. In onze prestatiemaatschappij is wie we zijn zo nadrukkelijk gekoppeld aan ons werk dat we vergeten dat onder die constante ruis van druk en verplichtingen de vraag bestaat wie ons ware zelf eigenlijk is. En is die ware zelf er eigenlijk wel? Detective Moncler laat ons zien wat het betekent als we van de ene op de andere dag het vangnet van ambitie en doelen wegknippen en besluiten ons te laten vallen.