Vanaf 31 maart laat toneelvereniging ODIA zes keer een bewerking van de voorstelling De Tijd En Het Vertrek van de schrijver Botho Strauß zien. Toneelvereniging ODIA (al bijna 100 jaar actief in Den Haag) blijft zichzelf vernieuwen. De vereniging werkt met professionele regisseurs en geeft talent een kans. Ditmaal verrast ODIA je met een voorstelling onder regie van Lijn Seijsener, beeldend kunstenaar met wortels in theatervormgeving en filmregie.

Voorstelling
In dit voor de regisseur persoonlijke stuk wordt het verhaal verteld van dolende zielen, versplinterde persoonlijkheden en onvervalste hang naar romantiek in een verkilde wereld. Terug naar de nihilistische en kitsch-romantische jaren 80.

De voorstelling wordt gespeeld van 31 maart t/m 2 april en van 6 t/m 8 april in de House of Rat Loods aan Laan van Poot 97. Deze loods is al jaren dé plek voor experimenteel- en hedendaags theater, kunst en performance art. Kaarten zijn te bestellen via de website van Toneelschool Odia

Auteur
In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw was Botho Strauss één van de belangrijkste en vernieuwende theaterschrijvers van Duitsland. Zijn werk reflecteert de tijdsgeest, de onmogelijkheden van het menselijk bestaan en hij verweeft daarin ook een stuk maatschappijkritiek. Maar boven alles betrekt hij in zijn vorm het publiek in deze verwarring. Waar het werkelijk over gaat kristalliseert zich pas in het hoofd van de kijker.

Regisseur
Lijn Seijsener is een multidisciplinair beeldend kunstenaar, afgestudeerd in autonome beeldende kunst en filmregie, wiens persoonlijke artistieke tocht met deze regie een draai terug naar het theater maakt. Om dit te bekrachtigen grijpt ze terug naar een stuk dat al in 1994 op haar pad kwam op de opleiding Theatervormgeving. De intrigerende tekst is haar altijd bijgebleven. En nu is hier een persoonlijke interpretatie van dit complexe stuk van Botho Strauß.