Maar liefst 100 barbies zijn aangekleed met afval: stof tot nadenken. Zie jij waar hun kleertjes van gemaakt zijn? Er zijn ook twee speciale Binnenhof-Barbies die aangekleed zijn met afval van de renovatie van het Binnenhof. In de koets ligt zelfs een stukje tapijt van de Eerste Kamer. De tentoonstelling is geschikt voor alle leeftijden en gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag. Er hoort ook een leuke speurtocht en kleurplaat bij.

De tentoonstelling vloeit voort uit het eerste duurzame sprookje van schrijfster en ontwerpster Angelique Schipper: ‘De nieuwe kleren van de koningin’. De Industriële Revolutie begon met een tekort aan kleding, nu hebben we teveel kleding dat zelfs in de woestijn belandt.

Vervolgens heeft Angelique maar liefst 100 barbies aangekleed met afval. Twee speciale Binnenhof-Barbies heeft zij aangekleed met afval van de renovatie van het Binnenhof. In de koets ligt zelfs een stukje tapijt uit de Eerste Kamer. Daar hoort ook een speciaal sprookje bij: Assepoester en de glazen koets. Assepoester ontdekt het meest onbekende kasteel in Nederland. De grote Ridderzaal met het kleine kasteel op het Binnenhof.

Deze twee sprookjes en het sprookje over Baron Hop van het Haagsche Hopje kun je via een QR-code beluisteren. Hm… ook met de snoeppapiertjes van het Haagsche Hopje heeft ze een barbie aangekleed. Kom je ook kijken?