Een gothic horrorverhaal voor bij het kampvuur – griezelen bij een gothic horrorverhaal in de traditie van ‘Dracula’ en ‘Frankenstein’, waarin een bloedstollende theatertekst wordt gecombineerd met hoogwaardig sounddesign. Kippenvel gegarandeerd.  

De Gastheer’ is het verhaal van Boris Lemaire, een ooit succesvolle schrijver. Hij is gevraagd om een biografie te schrijven over de laatst levende telg van een oud adellijk geslacht, die op sterven ligt. Boris krijgt zo lang een vleugel toegewezen in het eeuwenoude kasteel van zijn gastheer.

Het verleden van de oude man, zijn familie en het kasteel blijken vol duistere geheimen te zitten. Ook begint Boris zich steeds vreemder te voelen. Hij heeft hyperrealistische nachtmerries, herinnert zich opeens gebeurtenissen die uit zijn geheugen leken te zijn verdwenen en heeft een obsessieve behoefte aan vlees, terwijl hij al jaren vegetariër is. Wat is er met hem aan de hand?

‘De Gastheer’ is een nieuwe theatermonoloog geschreven en geregisseerd door Harm Duco Schut, gespeeld door Sijtze van der Meer en met muziek/sounddesign van Bouke Hennipman.