CREEPING FLESH
Opgericht in het Zweedse Death Metal bolwerk Gothenburg in 2013, begon Creeping Flesh met een missie om old school death metal te spelen in de stijl van bands als Bolt Thrower, Asphyx en Hail of Bullets, vermengd met Zweedse melodie en geluid. Een jaar later, hun eerste release, de EP “Unravelled by War” (2014), vestigde stevig het geluid van de band. Gevolgd door twee meer EP’s en het debuutalbum “Into the Meat Grinder” in 2019. Met succesvolle live shows, waaronder een debuutoptreden op Gothenburg Deathfest in 2015 en een tournee door Engeland in 2017. Na het vertrek van bassist Conny Nyberg, voegde vriend van de band Korp Thidrandir zich toe om de line-up compleet te maken. In de zomer van 2021 verliet zanger Robert Karlsson de band en werd vervangen door Filip Fougstedt. In april 2021 namen ze hun tweede album “…And Then the Bombs Came” op, uitgebracht door Emanzipation Productions op 11.02.2022, gevolgd door hun eerste Europese tournee in november met hun vrienden in Envig.

MISERY OATH
Misery Oath, een prominent fenomeen in de Zweedse metal scene, betreedt sinds hun oprichting in 2012 de podia met een meeslepende mix van black en doom metal. Hun muziek weeft donkere, hypnotiserende tonen met onheilspellende vocalen en epische arrangementen. Doorheen albums zoals “Cursed Revelations” en “Echoes of Sorrow” hebben ze een reputatie opgebouwd voor hun diepgaande, emotionele benadering van het genre. Met hun verwoestende live performances creëren ze een atmosfeer doordrenkt van melancholie en wanhoop, waardoor het publiek wordt meegesleept in een reis door duisternis en innerlijke strijd. Misery Oath blijft een krachtige kracht in de moderne metal scene.

BLOID
Bloid, West-Fries voor “blij”, staat synoniem voor verpletterende en strakke metal. De band mixt deathmetal, thrash, groove, grind en blackmetal tot een cocktail die je omver blaast en je tevreden achterlaat. Een live-show van Bloid biedt alles: van moshpits tot walls of death tot ouderwetse dance-offs. Opgericht in 2006 en na een line-up verandering in 2017 sterker dan ooit. Hoewel de muziek loeihard is, is de band luchtig, met thema’s als een seriemoordenaar met alzheimer en de ergste kater ooit. Optredens door heel Nederland, met supports voor bands als Gojira, Sepultura, en Arch Enemy. Met albums als “Rise to Ruination” en recentelijk “The Perfect Machine”, blijft Bloid een kracht om rekening mee te houden.

TIJDEN
Deur open: 19:30 uur
Aanvang show: 20:00 uur
Verwacht einde: 23:00 uur
TICKETS
Voorverkoop: €12,50
Deur: €15,-

*Online ticketshop sluit 30 minuten voor opening. Deurkaarten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.