Wat is écht Schevenings? Wat verzamelt een museum? Wat moet bewaard blijven en wat niet? Daar gaat het over in het CollectieLab bij Muzee. Vanaf vorig jaar gaat men hier met een sjiek woord participatief herwaarderen. Of iets minder sjiek: met de Scheveningse gemeenschap én experts van Muzee met een frisse blik kijken, waarom je wat moeten bewaren. Jij kan ook meedoen. Wil je weten hoe?

Wat doet Muzee? 
Muzee verzamelt en vertelt verhalen over hoe het is, was en zal zijn om op Scheveningen te wonen, werken en met de zee te leven. Vaak aan de hand van tentoonstellingen. Om iedere keer nieuwe tentoonstellingen te maken, verzamelt en onderzoekt Muzee allerlei objecten: schilderijen, modellen van schepen, bijzondere schelpen, Scheveningse klederdracht en veel meer. Maar niet alles kan tegelijk tentoongesteld worden. Daarom heeft Muzee een depot.  

De schatkamer van Muzee 
Dit depot – de schatkamer van Muzee – is de afgelopen maanden van boven tot onder uitgezocht en gesorteerd. Zelfs Muzee zelf is ook weer verbaasd over de rijkheid en diversiteit van de collectie. Er zijn tal van bijzondere spullen! Onderzoek mee – via een openbaar toegankelijk proces – en bekijk welke objecten Muzee heeft en probeer het verhaal achter deze objecten boven tafel te krijgen.