BYWATER CALL
Bywater Call, gevestigd in Toronto, werd genomineerd voor de Maple Blues Awards 2020 in de categorie Best New Artist. Ze brachten hun debuutalbum uit op 22 november 2019 in Canada, de VS, Europa en Australië.

Het album ontving lovende recensies in alle territoria en behaalde 11 weken lang de nummer 1-positie op de Roots Music Report Canada Top 50. Het werd uitgelicht als album van de maand op de International Blues Broadcasters Awards-chart en behaalde herhaaldelijk een top 5-plaatsing op de International/US Rock Blues en een top 20-plaatsing op de International/US Blues RMR-charts. Ze werden ook gepresenteerd op Sting Ray, Earshot en stonden in de top 30 van de USA Blues op de NACC-charts, om er maar een paar te noemen.

Bywater Call ontstond uit een liefde voor southern soul, blues en rootsmuziek, en een passie om een krachtige en meeslepende ervaring voor luisteraars te creëren. De band werd in 2017 opgericht door zangeres Meghan Parnell en gitarist Dave Barnes. De 7-koppige formatie bestaat verder uit Bruce McCarthy op drums, Mike Meusel op bas, Alan Zemaitis op toetsen, Stephen Dyte op trompet en Julian Nalli op tenorsaxofoon.

In de korte tijd sinds de oprichting, en voorafgaand aan de opname en release van hun debuutalbum, maakte de band indruk in de Toronto Blues-scene en op festivals zoals Tremblant International Blues, Donnacona Blues, TD Toronto Jazz, Toronto Beaches Jazz en Orangeville Blues, om er maar een paar te noemen. Dit is een ware getuigenis van de sterke, opzwepende en inspirerende liveoptredens van de band.

Met elementen van jam bands, traditionele blues, soul en rock ‘n roll, met vleugjes New Orleans, Alabama en kleine stadjes in Ontario, en invloeden van bands als The Band, Duane Allman, Aretha Franklin, Otis Redding, Black Crowes en de Tedeschi Trucks Band, en met een solide muzikaliteit gebaseerd op jazz, streeft Bywater Call ernaar om recht naar de kern te gaan van iedereen die luistert.

Tickets: https://musicon.nl/event/bywater-call/