Ben and “Sweets” de beroemde lp met Ben Webster en Harry “Sweets” Edison is een all time favourite van deze bandleden. Deze LP vormt de basis van de band wat draait om de geliefde muziek en sound van legendes, Ben Webster (tenorsaxofonist) en Harry “Sweets” Edison (trompettist), de jazz influencers van hun tijd.

Boris van de Lek en Koos van der Hout weten met souplesse deze sound en muziek neer te zetten. Het harmonieuze samenspel van saxofoon en een gedempte trompet, afgewisseld met innemende creatieve solo’s, creëert een unieke sfeer en sound. Dit begeleid door een super swingende ritme sectie. Met Mark van der Feen op piano, die ook een mooie versie brengt van Con Alma, in de stijl van Oscar Peterson. Vincent Kuiper – bas en Dolf Helge – drums.
Ervaren artiesten, fantastisch bronmateriaal en heel veel liefde voor de jazz: alle ingrediënten zijn er om er een legendarische concert van te maken!

De muziek:
Boris van der Lek and the JazzFluencerss draait om de muziek en sound van legendes Ben Webster (tenorsaxofonist) en Harry “Sweets” Edison (trompetist). In 1962 brachten zij het album Wanted to Do One Together uit. Dit album is in de jaren tachtig opnieuw uitgebracht onder de naam “Ben and Sweets”. Daarnaast hebben zij nog diverse albums uitgebracht die een grote inspratie bron zijn. Zie onze Spotify playlist.

Tijdens deze tribute komen meeslepende nummers voorbij zoals “Did You Call Her Today”, “Better Go”, “Centerpiece”, “Hollering At The Watkins Broadway” en prachtige ballads als “My Romance”, “Willow Weep For Me” en “In The Wee Small Hours Of The Morning”.

Tickets: € 15,-

Houders van een Ooievaarspas (actiecode: OOIEVAAR) en ingeschreven studenten (actiecode: STUDENT) 50% korting.

Tickets: https://regentenkamer.stager.nl/web/tickets