BERTHAJU is een opkomende Indie Pop Rock artiest uit Rotterdam, die haar paarse nagels mengt met levendige en trillende gitaarlagen. Al drie jaar lang neemt BERTHAJU het heft in eigen handen door haar eigen melodieuze en energieke nummers te schrijven, produceren en uit te brengen.

Haar specialiteit zijn melodie├źn die je hersenen binnensluipen als een hunkering naar je favoriete eten. BERTHAJU begint het jaar met haar nieuwe alternatieve dansmuziek duo “nullzwei”, waarvan een single meer dan 10 dagen op nummer 1 stond in de Global Viral Chart, en gaat nu het podium op met haar eigen band.

De ervaring van een liveshow van BERTHAJU is alsof je je beste vriendin het podium ziet rocken met scherpe choreografie├źn en een liefdevolle energie die je deel laat uitmaken van een springende menigte. Samen met haar band weet ze het publiek te boeien door geproduceerde soundscapes te mengen in het optreden.

BERTHAJU is momenteel bezig met het uitbrengen van haar debuut-EP genaamd “BFC@18┬░” (wat zich laat vertalen als Black Food Color At Eighteen Degrees). Een puzzel van haar onverbloemde en eerlijke teksten verpakt met gedetailleerde beelden om een verzameling te delen van hoe BERTHAJU’s toekomstige pad eruit zal zien.

Westheaven cre├źert een frisse en ontroerende sound door de genres Neo-soul, RnB, House en Afrobeats samen te brengen. Na elkaar ontmoet te hebben door hun studies aan het conservatorium van Rotterdam, combineerden de bandleden hun verschillende achtergronden om originelen te maken. Het resultaat is een smaakvolle en opzwepende sfeer.
Terwijl 2023 een jaar was van liedjes maken in de studio, is 2024 het jaar waarin hun geluiden gehoord zullen worden door het publiek. Met een eerste single release in het vooruitzicht zijn de bandleden enthousiast om hun muziek aan het publiek te laten horen.