De Atlantikwall in Den Haag

Den Haag en Scheveningen hebben veel geleden onder de aanleg van de Duitse Atlantikwall tijdens WO2. Gedurende deze informatiebijeenkomst wordt gekeken gaan hoe daarmee om te gaan en wordt de mening van de inwoners van Den Haag en Scheveningen gevraagd.

Onderzoekers en studenten van de TU Delft
Tijdens deze publieksbijeenkomst presenteren onderzoekers en studenten van de TU Delft hun doorlopende werk aan de herwaardering van het omstreden Duitse erfgoed uit WO2. Vorig jaar hebben studenten in samenwerking met de gemeente een aantal plekken waar de Atlantikwall aanwezig is opnieuw ontworpen om te kijken hoe dit te gebruiken om de herinnering aan WO2 levend te houden. Deze soms verrassende ontwerpen worden getoond.

Daarnaast werkt de TU Delft aan een omvangrijk onderzoek naar hoe de bevolking van Den Haag aankijkt tegen WO2 erfgoed in hun stad. Onderdeel hiervan is een fotowedstrijd die tijdens deze bijeenkomst wordt gelanceerd. Tenslotte wordt de mening van de aanwezigen gevraagd over omstreden WO2 erfgoed aan de hand van stellingen en vragen.