Eric Speelt Liedjes (21:00)

De man heet Eric en de man speelt liedjes, beter kan de lading niet gedekt worden. Gevoed door onzekerheid, angst, imposter syndrome, oud-hartzeer, een avocado en een pak erwtenmelk, is Eric Speelt Liedjes de typische millennial-artiest. Met gemiddeld drie en een half akkoord per liedje en het je-ne-sais-quoi van iemand met natuurlijk charisma en weinig podiumervaring, wisselt Eric rake nederfolksongs en knipogen naar de Italiaanse songwriterscultuur af met kleinkunstig activisme. De zanger woont op het snijvlak van Spinvis, Lucky Fonz III en iemand die voor het eerst een microfoon ziet. Verwacht een show waar je bij kunt lachen maar in een moment van onoplettendheid ook geraakt kunt worden door een moment van ontwapenende oprechtheid.

Beerstorm (22:30)

Er is op gehoopt, om gesmeekt en over gespeculeerd, maar op zaterdag 18 mei gaat het echt gebeuren: Beerstorm komt, na een afwezigheid van tien jaar, eenmalig weer bij elkaar. De legendarische countrysensatie betreedt die dag het podium van Popradar en zal het publiek daar na een show boordevol country recht uit het hart en het kruis extatisch achterlaten.

Wie er destijds bij was, weet dat het een epische avond gaat worden. Dat geldt overigens niet voor de band zelf, want die had voor het vorige eenmalige, legendarische optreden in wijlen Lokaal Vredebreuk al voor de eerste noot iets te veel beerpong gespeeld. Country ben je tenslotte niet alleen op het podium, vinden de bandleden. Maar de reacties waren overweldigend. Als je er toen bij was, is dit je kans om Beerstorm nog eens mee te maken. Ben je een nieuwe of aanstaande fan? Dan kan je jouw idolen op 18 mei eindelijk live aanschouwen.

En omdat Beerstorm gelooft dat zij beter klinken naarmate het publiek meer heeft gedronken is er ook een voorprogramma, en ook dat is bijzonder. De Haagse troubadour Eric Speelt Liedjes zal zijn werk, dat recht uit zijn hart en gitaar komt, namelijk ten gehore brengen en daarmee het aanwezige publiek tot tranen toe roeren. Om in het thema te blijven, heeft hij beloofd om een cowboyhoed te dragen.