Om Anton Goudsmit veelzijdig te noemen is dermate zwak uitgedrukt dat het bijna komisch wordt. Voor deze Amsterdamse gitarist, een innemend podiumbeest, kent jazz en aanverwante stijlen geen geheimen meer. Sterker nog: Goudsmit voegt een dynamisch en schijnbaar eigenzinnig geheim toe aan alle muziek die hij speelt; namelijk zijn wervelende, onstuitbaar flexibele en geheel eigen stijl. Anton weet altijd te verbazen, in welke context en met wie hij ook het podium of de studiovloer deelt. Er gebeurt wat – en hoe! Namen noemen we niet, want met wie hij de afgelopen dertig jaar allemaal heeft gespeeld vult nagenoeg een complete who is who van de Nederlandse jazz(geschiedenis). Wel noemen we graag het project en de band waarmee hij naar Den Haag komt: Ton Petit+. Met dit kwintet speelt Goudsmit composities die gestalte kregen tijdens de Covid lockdown. Het zijn fantasierijke en opmerkelijk ingetogen en poëtische stukken waarin ensemblespel en klankkleur soms aan Charles Lloyd doen denken. De combinatie van Goudsmits gitaar en de lapsteelgitaar van Joost Buis is bijzonder mooi terwijl Buis ook trombone speelt in dit weergaloze kwintet waarin tevens tenor saxofonist Mete Erker, basgitarist Sean Fascani en slagwerker Tim Hennekes schitteren.

Anton Goudsmit-gitaar; Joost Buis-laspsteelgitaar; Mete Erker-saxofoon; Sean Fascani- basgitaar en Tim Hennekes-slagwerk.
In het voorprogramma om 19:30 studenten van het Royal Conservatorium Den Haag (t.b.a.). Dit is gratis toegankelijk. Via het Dinner&Jazz ticket kun je een diner boeken. na afloop is het deinen en dansen met DJ Jazz Min Lau.

Programma:
19:00 Deur open/start dinner
19:30 Young Talent – foyer (gratis)
20:30 Anton Goudsmits’Ton Petit +
Afterparty met DJ Jen Min Lau

Tickets: https://projazz.stager.nl/web/tickets/111268364