De in Londen geboren singer-songwriter en componist Ana Silvera verkent haar Sefardisch erfgoed door middel van traditionele ladino-liedjes en originele compositiies terwijl ze de reis van haar familie volgt van Portugal naar Aleppo voordat ze uiteindelijk in Manchester aankomt.

Ana zal het Ladino (Joods-Spaanse) lied opnieuw uitvinden, waarbij ze de traditionele muziek van haar eigen afkomst versmelt met eigenzinnige hedendaagse muziek uit een kenmerkende folk meets bluegrass-stijl. Verwacht betoverende zang, gitaren, loops en liedjes over liefde, ballingschap, verlangen, schoonmoeders en psychedelische melkoceanen.

Ana gaat dieper in op de reis van haar eigen familie van Portugal naar Aleppo en uiteindelijk naar Manchester, waar ze in 1874 hielpen bij het oprichten van een eigen Spaanse en Portugese synagoge.

In het afgelopen decennium heeft Ana samengewerkt met opmerkelijke Britse tijdgenoten, waaronder Imogen Heap, Olivia Chaney, Jim Moray en Bill Laurance (Snarky Puppy). Ze trad op op prestigieuze podia en festivals, waaronder SXSW, Royal Opera House (VK) en Iceland Airwaves, en meest recentelijk was ze te zien als officiële showcase-artiest voor Folk Alliance International, Montreal. Ana heeft veel getourd in het VK en Europa en heeft onderweg talloze fans en lof ontvangen. Mis deze kans niet om haar live te zien!