AMAGUK is een ambitieuze power-trio gedreven door hun gezamenlijke passie voor het creëren van innovatieve muziek.

Onder leiding van gitarist en componist Daniel Denis is elk
lid even belangrijk en onvervangbaar in hun samenwerking. Ze werken samen om krachtige composities te creëren die jazz, punk, D&B en mediterrane invloeden combineren,resulterend in een uniek geluid ergens tussen King Crimson, Jojo Mayer en Black Midi.

Hun harde werk en toewijding aan hun muziek hebben hen doen besluiten om hun thuislanden Spanje, Italië en Griekenland te verlaten om een nieuw thuis te vinden in Rotterdam.

In 2019 bracht de band hun eerste EP Amaguk, uit, gevolgd door hun eerste album Resilient Forest in 2021, dat ze presenteerden met mooie merchandise. Ze zijn van plan om in april 2023 een tweede EP uit te brengen, live opgenomen, en aan het einde van het jaar hun tweede album. De afgelopen jaren hebben ze onafhankelijk tours georganiseerd in
Londen, Spanje, Griekenland, Berlijn en Nederland en opgetreden op belangrijke internationale festivals zoals North Sea Jazz, WOMAD en Music Meeting. In 2019 werden ze bekroond als Beste Solisten van de Erasmus Jazz Prijs.

Wat AMAGUK onderscheidt van andere bands is hun onconventionele opstelling zonder bassist. In plaats daarvan hebben ze hun instrumenten aangepast om de rol van de bassist
af te wisselen, in combinatie met een diepgaand begrip van effecten en elektronica, waardoor ze meer experimenteel en vrij kunnen zijn in hun composities en een uniek geluid kunnen creëren.