Abysmal Grief is een Gothic Doom Metal band opgericht in Genua in 1996. De band is opgericht door de multi-instrumentalist Regen Graves, volgens de typische kenmerken van het zogenaamde Italiaanse Dark Sound, en door thema’s in de muziek te verwerken die voornamelijk gerelateerd zijn aan Esoterisme en Dood, met literaire en filosofische verwijzingen naar auteurs zoals Eliphas Levi, Allan Kardec en Aleister Crowley.

Stilistisch gezien neemt het muzikale genre van Abysmal Grief de typische kenmerken van Doom Metal over, met toevoeging van toetsenborden en synthesizers in de traditie van Italiaanse horror-soundtracks, gecombineerd met een gemengd gebruik van cleane en schreeuwende vocalen. Vanaf 1998 heeft de band verschillende albums en singles uitgebracht, waarbij altijd een constante line-up werd gehandhaafd met Labes C. Necrothytus op zang en toetsen, Regen Graves op gitaren en drums, en Lord Alastair op bas, inclusief incidentele live-drummers tot de definitieve aanwerving van Lord of Fog in 2013.

De shows van Abysmal Grief staan ​​bekend om hun massieve scenografie, bestaande uit standbeelden die bloed huilen, rookmachines, kaarsen, levende wormen die op het publiek worden gegooid, en religieuze begrafenisobjecten (in het verleden daadwerkelijk gestolen uit begraafplaatsen). In de loop der jaren heeft Abysmal Grief vele Europese tournees als headliner gemaakt en heeft deelgenomen aan belangrijke festivals zoals Roadburn, Brutal Assault, Heavy Days in DoomTown, Hell’s Pleasure, Chaos Ritual, Prague Death Mass en anderen.

VIIHB
VIIHB (uitgesproken als Seven Houses Burn) is een doommetalband afkomstig uit het zuidwesten van Nederland. Opgericht in 2018 door leden van de doommetalband Hooded Priest en de stonerband Monstertone, nam de band een demo op die in 2019 werd uitgebracht.

Na een pauze als gevolg van de pandemie begon de band materiaal te schrijven voor een volledig album. In november 2021 voegde Peter H Boer zich bij VIIHB op de basgitaar en bereidt de band zich voor op optredens en opnamesessies gepland in 2022.

Toen gebeurde het ergste…

In april 2022 overleed zanger, vriend en vader Luce ‘Gustav Bartho’ Vee. Zijn vertrek had een enorme impact op de band en op elk lid persoonlijk. Na een periode van verdriet en overdenking hebben de overgebleven leden van VIIHB besloten om door te gaan.

Van eind 2022 tot begin 2023 begon VIIHB met de opnamesessies voor het nieuwe album ‘Memento Mori’. Het album is een eerbetoon aan Luce omdat hij de beste zanger, performer en vriend was die men ooit kon hebben. Lest we forget… Luce zal altijd een deel uitmaken van Seven Houses Burn.

VIIHB heeft gespeeld op internationale en lokale festivals zoals Dutch Doom Days en Fortress Of Doom. We kijken ernaar uit om het evangelie van doom te verspreiden in een stad bij jou in de buurt.

TIJDEN
Deur open: 19:30
Aanvang show: 20:00
Verwacht einde: 23:00

TICKETS
Voorverkoop: €15,-
Deur: €17,50

Tickets: https://musicon.nl/event/abysmal-grief-viihb/