Mix van muziek theater en beeldende kunst

Muzikant en maker Vernon Chatlein brengt samen met een divers team van artiesten de voorstelling Tula.Verse naar de Koninklijke Schouwburg, waarin zij een alternatieve wereld creëren. Deze voorstelling, een mix van muziek, theater en beeldende kunst, neemt het publiek mee op een reis die empowerment put uit bestaande verhalen zonder vast te blijven zitten in koloniale waarden en structuren.

In Tula.Verse worden archieven bevraagd en bestaande narratieven herzien. “Als je de overwinnaar bent in een oorlog, waarom zou je jezelf als boosdoener neerzetten?” vraagt Chatlein. “Is het verhaal van Tula een dat we moeten accepteren zoals het is? Kunnen we onze eigen verhalen vertellen, verzinnen of bedenken? En als dat zo is, wat is de waarde van een eigen of alternatief verhaal, en voor wie is dit van waarde?”

Naast de voorstelling biedt Tula.Verse een rijk gevuld randprogramma met de volgende activiteiten:

Workshop Tambu

Een interactieve sessie waar deelnemers kennismaken met de traditionele Afro-Caribische muziekstijl Tambu. De workshop wordt twee keer gegeven: om 17:30 en om 18:45. Reserveer een plekje bij de workshop in het bestelproces (gratis).

Tula Versations

Een diepgaande lezing over de historische figuur Tula en de betekenis van zijn opstand in hedendaagse context. Als je Tula•Versations wil bijwonen, voeg deze dan toe in het bestelproces (gratis).

Expositie

Een visuele kunsttentoonstelling die de thema’s van de voorstelling verder verkent.

Afterparty met DJ Selwyn De Wind

De avond wordt afgesloten met een spetterende afterparty, verzorgd door DJ Selwyn De Wind.