Sinds de oprichting in 2011 heeft de “China Youth Printmaking Exhibition” onder leiding van curator Jianfei Kang, professor aan de Central Academy of Fine Arts, een belangrijke rol gespeeld in de promotie van jonge Chinese prentkunstenaars. Deze tentoonstelling markeert de zevende editie van een platform dat de ontwikkeling van prentkunst onder de jeugd heeft gevolgd en gestimuleerd.

Wat deze tentoonstelling uniek maakt binnen het Chinese prentkunst landschap, is het gebruik van een curator systeem. In tegenstelling tot traditionele exposities richt de China Youth Printmaking Exhibition zich op een specifiek thema per editie, geïnspireerd door actuele ontwikkelingen in de Chinese kunstwereld en internationale trends in prentkunst.

Dit jaar staat de tentoonstelling in het teken van “Print Art”, een verkenning van de grenzen van prentkunst zelf. Met meer dan 99 zorgvuldig geselecteerde kunstenaars die elk een unieke creatieve visie presenteren, biedt deze expositie een diversiteit aan artistieke uitdrukkingen. Van diepgaande verkenningen van de prentkunsttaal tot experimentele benaderingen die traditionele grenzen overschrijden, belooft de tentoonstelling een boeiende ervaring te worden voor kunstliefhebbers en nieuwkomers in de wereld van prentkunst.

Bezoek Pulchri Studio om deze opwindende tentoonstelling te ervaren en te genieten van de frisse perspectieven van de Chinese jeugdige prentkunstenaars.