Tussen 1947 en 2023 beleefde het boek volgens de uitgever 70 drukken. Deze 70 drukken van een icoon van de Nederlandse literatuur bieden tevens een overzicht van beeldbepalende boekontwerpers van naoorlogs Nederland, onder wie Ies Spreekmeester, Han de Vries, Karel Beunis, Jacques Janssen, Rick Vermeulen en Rudo Hartman. Bij de tentoonstelling verschijnt bij uitgeverij Fragment in kleine oplage De eerste druk van C.J. Aarts, een voorproefje van de omvangrijke bibliografie van het werk van Reve in voorbereiding.

Privécollectie
De succesvolste roman van Gerard Reve (1923-2006) verscheen in november 1947 onder het gedeeltelijke pseudoniem Simon van het Reve bij uitgeverij De Bezige Bij. De getoonde Nederlandse omslagen van het boek zijn grotendeels uit de collectie van verzamelaar en Reve-liefhebber Albert Wulffers. Hij kocht zijn eerste exemplaar op 5 december 1963 en verzamelde daarna hartstochtelijk de verschillende Nederlandse edities. Daaronder de eerste druk, de vele herdrukken en de vierdelige stripbewerking van Dick Matena uit 2003-2005.

Op 14 december 2024 organiseert Huis van het boek een ‘Revenement’, waarmee het museum het Reve-jaar afsluit. Op die dag verschijnt ook de tweedelige publicatie van Albert Wulffers over het werk van Ies Spreekmeester en zijn opvolgers als ontwerpers voor De Avonden onder de titel Man met hoed moet zijn jongeman zonder hoed, ook bij uitgeverij Fragment.

Foto: V.l.n.r. 1ste druk (Ies Spreekmeester), 17de druk (Karel Beunis, foto Edith Visser), 70ste druk (Rouwhorst + Van Roon)