Het theatereiland tovert om tot een festivalterrein met kinderknutseltuin, koffiebar, parkbieb, voorstellingen, workshops en onverwachte en bijzondere optredens.  Samen met de VakantiePas is de aftrap op maandag 10 juli met niemand minder dan Steven Kazan en burgemeester Jan van Zanen.

Iedere dinsdag, woensdag en donderdag iets te beleven. Hoogtepunten dit seizoen: de Super Moon om in weg te dromen, een sneeuwstorm in augustus en een voorstelling in een vuilniswagen. Op woensdagmiddag is er altijd een voorstelling in het theater.

Deze zomer: A.vontura Silent Disco Theater, de Magische kast, MeneerTje SlodDe & Vos en de adembenemende circus- en trapezeshow It Happens…. Ook de vlinders van Zazzu (‘Nectar’) dwarrelen weer tien dagen neer. Daarnaast kan iedereen altijd komen spelen op het vlot, een potje pingpongen, optreden op de platte kar, luieren in de hangmat, onze kleurplaat kleuren, Vakantiepost maken en nog veel meer. De ‘je-ziet-ter-plekke-wat-er-te-doen-is’ dagplanning is laagdrempelig, relaxt en uitnodigend voor alle leeftijden.  Allemaal op een onbewoond eiland in de stad. Het wordt een topzomer! 

Extra middagen na de zomervakantie!

Lekker spelen op het vlot, een potje pingpongen of gewoon luieren. Het Zuiderparktheater is 4 woensdagmiddagen extra open voor iedereen van 12 uur tot 16 uur. Tot 14.00 uur kan er een boterham meegegeten worden, dus kom gelijk uit school door en neem je klasgenoten mee! Op woensdag 23 augustus is het Verloot je Zooitje eindfeest! Op het eiland zijn allemaal kleine verloot-je-zooitje-activiteiten en komen De Vuilnismannen Trommelen op Rommel! Een interactieve voorstelling waar iedereen een drummer wordt.

De volgende weken, op woensdag 30 augustus en 6 september, komen Colors for Peace met jou samen tekenen voor de vrede. Draag bij aan dit internationale project. Houd je meer van techniek en knutselen? Dan kan je terecht bij MuseumLAB!  Op 6 september kun je ook weer mee op excursie naar het Boerendorp. Leer hoe je groenten teelt van een echte boerin! Op woensdag 13 september speelt hét theaterspektakel: het AMULET. Theatergroep Hilaria komt hiervoor weer langs. De voorstelling is 6+ en voor 6 euro koop je een kaartje, Ooievaarspas gratis. Het programma per dag vind je op zuiderparktheater.nl/vakantiepark.

Op Prinsjesdag, dinsdag 19 september, is de slotdag met groot feest.