Inspirerende dansdag 

Op 15 juni is het Global Dance Day met als thema Flow & Grow in Theater de Regentes. Deze dag kan je meedoen met twee mooie workshops. In de eerste workshop leer je je zelf los te laten en te bewegen on global tunes. In de tweede workshop ga je actief aan de slag om zelf nieuwe bewegingsvormen te creëren. S ‘avonds tonen nieuwe makers uit het global dansveld het resultaat van 2 weken samen in de studio. Kortom dans, dans, en nog eens dans! 

Programma 

  • 13.45 – 15.30 uur – Workshop Global Flow Fusion door Jerome Meyer
  • 15.45 – 17.45 uur – Workshop Connect en Create door Chandenie Gobardhan
  • 20.15 – 21.30 uur – Dansvoorstelling in 2 delen: het begint met optredens vanuit verschillend stijlen en eindigt met een choreografie o.l.v. Chandenie Gobardhan (zij/hen), waarin diverse stijlen samenkomen

WereldDansWerkPlaats

Den Haag is trots op de diverse dansstijlen dat het rijk is: Indiase dans, Afrikaanse dans, flamenco, tango, buikdans en salsa. Ook zijn er Javaanse, Chinese en Surinaamse dansgroepen, evenals een bloeiende urban scene. Op al deze plaatsen worden dansen gemaakt die de dansers en makers het liefst zo goed mogelijk willen uitvoeren, willen ontwikkelen en zo veel mogelijk willen laten zien. Maar, vaak zijn deze dansstijlen ongekend bij het grote publiek, afwezig op reguliere podia en missen zij de middelen om zich professioneel te ontwikkelen. Dát is precies waar de WereldDansWerkPlaats het verschil in maakt.