Openlucht expo 24/7 gratis te bezoeken

Beeldententoonstelling met werk van hedendaagse kunstenaars op het Lange Voorhout in Den Haag. Deze openlucht expo is dag en nacht 24/7 gratis te bezoeken.

Kunstenaarsgenootschap Pulchri Studio organiseert deze zomer weer een grote beeldententoonstelling op het Lange Voorhout. Vanaf 3 juni tot en met 20 augustus zullen er midden in het bruisende Museumkwartier van Den Haag monumentale kunstwerken van eigen kunstenaarsleden en andere beeldhouwers te zien zijn. Onder de titel ‘Voorhout Monumentaal 2023’ worden circa twintig beelden buiten op het schelpenpad getoond en zullen er diverse beelden te zien zijn in een expositie in de Kloosterkerk. Daarnaast zullen er in exposities schilderijen, sculpturen én videowerken van monumentaal karakter getoond worden in het gebouw van Pulchri Studio.

Opening
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent zaterdagmiddag 3 juni om 16:00 uur de tweede editie van de openluchttentoonstelling Voorhout Monumentaal op het Lange Voorhout in Den Haag. Prinses Beatrix, beschermvrouwe van Pulchri Studio, neemt daarbij het eerste exemplaar van de catalogus van de tentoonstelling met ruim 20 monumentale sculpturen in ontvangst waarmee de expositie geopend wordt. 

Piet Warffemius en Jan van Huizen
Als curatoren treden op beeldhouwer Piet Warffemius en kunstverzamelaar Jan van Huizen. “De beelden moeten zeggingskracht en een ontegenzeggelijke originaliteit bezitten. De diversiteit van de tentoonstelling moet te zien zijn in de variatie van materialen, kunstvormen, kleuren en ontwerpen,” zegt Warffemius over het uitgangspunt voor de tentoonstelling. “De trots moet van de beelden afspatten, want dat is wat de kunstenaars willen. Het wordt een tentoonstelling waar de stad Den Haag trots op kan zijn.” Warffemius (1956) is schilder, beeldhouwer en graficus. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.