BUSTED iedereen denkt  dat hij hem in pacht heeft  de waarheid  maar wat al dan niet  de waarheid is  is van secundair belang

BUSTED is een absurdistische one-woman-show met een satanisch randje – maar steeds met een kwinkslag. Over de ergernissen tijdens een alledaagse busrit, de kunst van het doomsdaypreppen en Jeff Bezos. Een flitsend portret van een vrouw die haar schaduwkant niet in de doofpot steekt en die geen pleister op de wonde kleeft maar er liever nog wat zout in strooit.

Ik wil wit zijn
Waar kom ik vandaan? Doet dat ertoe? Voel ik mij thuis in Nederland? Voelen witte mensen zich thuis in Nederland? Hoor ik mij thuis te voelen in Nederland? Hoor ik mij thuis te voelen in Suriname? Hoor ik mij thuis te voelen in Ghana? Dromen witte mensen ook van zwart zijn?  Wat als iedereen op de wereld zwart was? Waarom heb ik het alleen maar over zwart en wit?  Geef ik te veel betekenis aan kleur? Is dat mijn schuld? Is je af en toe ergens niet thuis voelen genoeg om je ergens niet welkom te voelen?

Wat betekent mijn ‘niet wit zijn’? Zowel voor mij als voor een wereld die constant duwt en trekt aan een zelfbeeld dat tot rust probeert te komen. Ik wil wit zijn is een solovoorstelling geschreven en gespeeld door Femi van Elshuis.