Theaterfanfare Kunst voor het Volk
Theaterfanfare Kunst voor het Volk bestond in 2022 maar liefst 100 jaar. Zij trokken met hun jubileumconcert Hartstocht door hun stad Den Haag en eindigen met Hartstocht in het Atrium Den Haag. Naast dit concert, zijn zij in 2022 gevolgd door stadsfotograaf Giedo van der Zwan bij al hun optredens. Zijn foto’s zijn in november 2022 in het Atrium Den Haag getoond in de Fototentoonstelling Uit Hartstocht.

Kunst voor het Volk is een fanfare, maar niet zo maar één. Het is de eerste theaterfanfare van Nederland. Dit leuke en enthousiaste orkest in Den Haag geeft concerten die meer zijn dan alleen maar concerten: we maken verrassend muziektheater voor een breed publiek. Onze concerten zijn voorstellingen voor alle zintuigen! Het orkest staat onder leiding van dirigent Sarif Tribou. Voor dit Valentijnsconcert dirigeert Ramon ’t Hart.

Muzikanten
Bij Kunst voor het Volk spelen ongeveer 25 muzikanten. Ongeveer de helft is geboren en getogen in de regio Den Haag, de rest is voor werk of studie naar Den Haag verhuisd. Onze leden komen uit het hele land – van de Waddeneilanden tot Limburg – en soms ook uit het buitenland.

Speciaal voor het Valentijnsconcert Hartstocht haalt het orkest nog één keer alles uit de kast om de harten van het publiek te veroveren samen met The Rhythm Allstars Brassband en Haagse Coba.
www.kunstvoorhetvolk.nl