De poncho must go on is de theatervoorstelling met de jongste avonturen van de uitgetamponeerde, maar onvermoeibare en altijd vrolijke globetrotters  Tosca Niterink & Anita Janssen. Ze reizen al jaren naar alle uithoeken van de wereld om daar vervolgens op onnavolgbare wijze verslag van te doen.

Een geheel verzorgde busreis naar Tjernobyl, een bezoekje aan het Penispark in Zuid Korea, het blauwe huis van Frida Kahlo in Mexico City of een woelige nacht in een kapiteinshut over de Irrawaddy; niets is hen te dol. De hilarische verhalen van De poncho must go on worden gelardeerd met dito filmbeelden.

Tosca Niterink werd in Nederland wereldberoemd met haar rol als Thea in de legendarische VPRO-TV-serie Theo & Thea. Met Arjan Ederveen maakte zij eveneens Kreatief met Kurk alsmede het onovertroffen Borreltijd. Nu is Tosca vooral schrijfster met titels als het succesvolle Klimmen naar Kruishoogte en De Vergeetclub. Ze is tevens columniste voor NRC en Het Parool. 

Anita Janssen werkt als fotograaf voor de Achterpagina van NRC en is documentairemaker/camera-journalist voor diverse opdrachtgevers.