Op het eiland Formentera (Balearen, Spanje) staan indrukwekkende vijgenbomen, met zijtakken van wel twaalf meter lang, gestut door Y-vormige takken, waaronder schapen verkoeling zoeken tegen de hitte. Er is kleinschalige teelt en de vijgen worden langs de openbare wegen te koop aan geboden. 

In het lege bergachtige achterland van de Costa Blanca, zijn amandelplantages, die vroeg in het voorjaar het landschap in een roze gloed zetten. Het is een mooi wandelgebied, doorsneden met irrigatie kanaaltjes en bergweggetjes die zicht geven op Citrusgaarden, met hier en daar een kweepeer en avocado’s.

In de Nederlandse Betuwe staan, als cultureel erfgoed, hoogstamperen-, kersen- en appelbomen die in het voorjaar het landschap sieren met de uitbundige schoonheid van hun bloeiende bloesems. 

“Zowel het tekenen als schilderen gaat in lagen met een beperkt kleurenpalet. Ik noem mijn werk Slow Art, tijd geven aan trage processen, steeds dieper kijken, inzoomen op details . Zo zie je steeds meer details in andere vormen en kleuren. Details geven het werk een persoonlijk karakter, het worden portretten. Details zijn waardevol in het leven, ik ben zelf een detail.”

Met dank aan Stroom Den Haag.