Beweging voor positiviteit

Na de succesvolle lancering in 2022 zet THE KIND EFFECT hun beweging voort. Oprichters (en vrienden) Kevin Rijnders en Robin Cox hopen met deze nieuwe, positieve benadering verbinding in onze samenleving terug te brengen. Met fotografie, video en beeldende kunst deelt dit initiatief hun perspectief op de samenleving. Belangrijke onderwerpen als vrijheid, geloof, vriendschap, zelfbeeld, body positivity en natuur komen op artistieke wijze aan bod en zetten je aan het denken.

In samenwerking met MBO opleidingen uit het hele land, worden deze verhalen gedeeld op het platform en in een jaarlijks terugkerende expositie.

Tegengeluid van slecht nieuws
THE KIND EFFECT staat – zoals de naam eigenlijk al verklapt – voor positiviteit. De makers worden verdrietig van wat er allemaal gaande is op onze wereld en willen de focus verleggen naar mooie dingen om zo een tegengeluid te bieden. Tussen alle verhalen zitten serieuze, mogelijk minder leuke onderwerpen, maar allemaal met een positieve ondertoon. Door naar elkaar te luisteren, open te staan voor anderen en opmerkzaam te zijn voor mens en omgeving zorgen de beeldmakers voor verbinding.

THE KIND EFFECT hoopt dat de beelden en verhalen je inspireren, ontroeren en aan het denken zetten. Ontdek het talent van deze artistieke jongeren en wordt je bewust van je eigen omgeving. Let’s build a kind world, one story and person at a time #kindfollowskind.

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door KPMG en Gemeente Den Haag.