De combinatie van de klassieke roman van Francis Scott Fitzgerald en de choreografie van Dwight Rodin, is een echte vondst voor fans van hoge balletkunst. Het sterkste internationale team werkte aan de creatie van het ballet, dus elk detail hier is puur genot.

De geschiedenis van de show begon in 2014 op het podium van het Ukraine Palace in Kiev. Sindsdien is The Great Gatsby Ballet gepresenteerd in Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Genève, Parijs, Madrid, Tel Aviv en andere steden, en werd het het meest succesvolle ballet in de geschiedenis van Oekraïne. De productie werd al zeer gewaardeerd door meer dan 100 duizend kijkers over de hele wereld. Dit alles is het resultaat van het kolossale werk van het team, dat de grootste talenten uit verschillende delen van de wereld samenbracht.

Er zijn veel bekende herkenbare namen onder de makers van The Great Gatsby Ballet. Dwight Rhoden is een van de meest gewilde choreografen van onze tijd volgens de New York Times, de grondlegger van het beroemde Complexions Contemporary Ballet. Denis Matvienko, artistiek leider en solist van de productie, is de enige viervoudige winnaar van de Grand Prix van internationale competities ter wereld, gastsolist van het La Scala Theater in Milaan, de Opera Garnier in Parijs, de New National Tokyo Theater in Tokio en het American Ballet Theatre. Producer Konstantin Meladze zorgde voor een uitstekende muzikale begeleiding. In The Great Gatsby Ballet treden solisten op van de beste operahuizen ter wereld. De dansers gaan het podium op in de kostuums van het beroemde Oekraïense merk FROLOV, dat onder meer de jurk van Beyonce creëerde voor haar soloconcert. Gemaakt van doorschijnende stoffen, verfraaid met stenen en met de hand geborduurd, benadrukken de afbeeldingen perfect de kenmerken van The Great Gatsby Ballet-personages en de transformatie van hun personages.

De show vangt de sfeer van Amerika in de jaren 1920 zoals beschreven in de roman van Fitzgerald: de periode van Art deco en verfijnde feesten met sprankelende rivieren. Dus als je altijd al een kijkje in de roaring 20s hebt willen hebben, dan is The Great Gatsby Ballet hier perfect voor.