STUDIO AAN ZEE – Waar beeldhouwkunst tot leven komt!

In museum Beelden aan Zee kun je niet alleen beeldhouwkunst bekijken, je er vanaf nu ook zelf ervaren hoe een beeld wordt gemaakt. In de nieuwe Studio aan Zee ga jij zelf aan de slag. Leuk voor jong en oud, want er zijn opdrachten en workshops voor alle leeftijden.

Studio aan Zee bestaat uit 3 delen: een kunstenaarsatelier, een interactieve educatieruimte en een lounge.

Regelmatig organiseren we vakantieworkshops en andere activiteiten voor jong en oud. Onder begeleiding van enthousiaste museumdocenten maak je kennis met het ambacht van de beeldhouwkunst. 

Tirzo Martha
Dit najaar zal Tirzo Martha werken aan grote sculpturen die in de lichthof te zien zullen zijn. Net zoals bij al zijn projecten zal Martha ook dit keer samenwerken met diverse groepen mensen uit de samenleving. Hun verschillende achtergronden en kijk op kunst resulteert logischerwijs in bijzonder originele installaties waarin gebruik gemaakt wordt van allerlei materialen en reeds bestaande voorwerpen. Waar het werk over gaat en hoe het eruit gaat zien is nu nog ongewis, dat ontstaat vanzelf en in samenspraak gedurende het maakproces.

Dergelijke installaties en performances van Tirzo Martha (1965) zijn een manier om zijn sociale betrokkenheid te tonen. Op deze manier brengt hij uiteenlopende gemeenschappen en culturen samen. Het vormt zijn belangrijkste drijfveer om kunst te maken.

Afgelopen tijd was Tirzo Martha veelvuldig in het nieuws omdat hij voor de renovatie van het Binnenhof in Den Haag de eerste ‘Kunstparade’ voor zijn rekening mocht nemen waarin hij de betekenis van het begrip ‘zetel’ omzette in een groots collectief kunstwerk.

De sculpturen zullen na afloop van het traject nog enkele maanden in Beelden aan Zee te zien zijn.