The Red Shoes is een verhalende voorstelling met elementen uit theater en circus. Het gaat over een meisje dat opgroeit in Ierland, en de rommeligheid van het mens-zijn. Het is tevens geselecteerd voor het Amsterdam Fringe Festival in september van dit jaar. 

Door persoonlijke verhalen over verleiding, schaamte, angst en het klassieke sprookje The Red Shoes van Hans Christian Andersen met elkaar te verweven, nodigt deze show je uit om na te denken over waartoe je in staat bent en wat je tegenhoudt. Wat gebeurt er als een klein meisje de regels durft te overtreden? 

We hebben allemaal een paar rode schoenen. De vraag is: draag je ze? 

Over Danni Cullen 
Danni Cullen is een Ierse verhalenverteller die geboren is in Dublin maar overal woont. Ze is een beetje een zigeunerpiraat. Ze is een elfje geweest voor de Kerstman, ze heeft geprobeerd mee te doen aan het circus, woonde bij monniken in India, was gestrand in Mexico en was reisleider in Spanje. Ja, ze heeft een paar verhalen te vertellen. Ze houdt ervan om theater te maken en verhalen te vertellen die ons aanmoedigen om te spelen en om onszelf te lachen.