Stroom Den Haag presenteert dit najaar met Speelruimte een groepstentoonstelling over kunst bij Haagse scholen. De tentoonstelling is een momentopname van het programma Kunst bij Scholen, die gedurende de afgelopen 30 jaar al meer dan 100 nieuwe kunstwerken heeft opgeleverd. Duizenden kinderen komen via de kunstwerken bij scholen vrijwel dagelijks en op een vanzelfsprekende manier in contact met kunst. Spel en ruimte gaan daarbij hand in hand met vorming en verbeelding.

De tentoonstelling neemt de kijker mee in de totstandkoming van deze bijzondere reeks werken; van schetsontwerp tot oplevering, van reproductie tot denktank. Het toont de grote diversiteit en veelzijdigheid van de collectie, hoe kunstenaars inspelen op vragen van de scholen, de input van en interactie met de leerlingen, en de dynamiek van het maakproces. Iedere school, iedere kunstenaar, iedere opdracht, ieder proces is anders. 

Met een grote diversiteit aan werken nodigt de tentoonstelling spelenderwijs uit tot het ontdekken van de eigen leefomgeving.

Kunstenaars: Sarah Carlier, Tom Claassen, Afra Eisma, Femme ter Haar, Nynke Koster, Henk Krijger, Carel Lanters, Maurice Meewisse, Annechien Meier, Koos Meinderts en Annette Fienieg, Joana Schneider, Lisa Sebestikova, Auke de Vries