Tijdens de 22e editie van Rewire x Korzo op zaterdag 25 november presenteren we de Amerikaanse componist Rachika Nayar en de muziekinstallatie ENGINE van Nivhek, die je beter kent als Liz Harris (Grouper).

Iedere lente dompelt Rewire Den Haag een lang weekend onder in de spannendste en meest avontuurlijke muziek, met internationale artiesten en zelfs Grammy-winnaars op het programma. Gelukkig hoef je nooit een heel jaar lang te wachten tot Rewire terugkeert: tijdens de Rewire x Korzo-avonden serveren we je een stukje Rewire in Korzo. Van ambient tot hedendaags klassiek en van elektronisch tot performance: een must voor iedere avontuurlijke muziekliefhebber.

Liz Harris is een graag geziene gast op Rewire: ze speelde vorig jaar nog als Grouper op het festival. Nu komt ze opnieuw naar Den Haag, maar dan onder haar andere alias Nivhek. Als Nivhek verkent ze de grenzen van ambient en werkt ze multidisciplinair: voor de liveshow ENGINE maakte filmmaker Takashi Makino een film. ENGINE is geïnspireerd door treingeluiden en motorgebrul tijdens dragraces, waar auto’s vanuit stilstand zo snel mogelijk optrekken. In combinatie met synths en andere elektronica neemt ook ENGINE weer een unieke plek in binnen Harris’ oeuvre.

Rachika Nayar is een Amerikaanse muzikant en componist die vorig jaar grote indruk maakte met de release van haar tweede album Heaven Come Crashing. Als geen ander weet Nayar tijdens haar liveshows de overdonderende beleving van een rave te laten versmelten met fluweelzachte ambient. Een bijzondere combinatie: tijdens Nayar’s shows voel je zowel de intensiteit van een volle dansvloer als het transcendentale van een ambientperformance. Gehuld in mist tovert ze zowel kristalheldere als troebele klanken uit haar gitaar. Muziek om je helemaal in onder te dompelen.