Op vrijdag 29 september presenteert Midori Takada een uniek concert rondom vroege Japanse korte films uit het Meiji-tijdperk.

Iedere lente dompelt Rewire Den Haag een lang weekend onder in de spannendste en meest avontuurlijke muziek, met internationale artiesten en zelfs Grammy-winnaars op het programma. Gelukkig hoef je nooit een heel jaar lang te wachten tot Rewire terugkeert: tijdens de Rewire x Korzo-avonden serveren we je een stukje Rewire in Korzo. Van ambient tot hedendaags klassiek en van elektronisch tot performance: een must voor iedere avontuurlijke muziekliefhebber. Deze 21e editie zie je de Japanse componist en percussionist Midori Takada met een bijzonder soundtrackproject.

Japan on Film is een nieuw project van de gevierde componist en percussionist Midori Takada, waarvoor ze soundtracks maakte bij een aantal zeer oude Japanse films. Films die dateren tot 1901 en die onlangs gerestaureerd zijn en tot de BFI National Archive van Japan behoren, met beeldmateriaal dat een uniek inkijkje geeft in het keizerlijke Meiji-tijdperk van Japan. Straatbeelden van Tokyo, Osaka en Kyoto komen voorbij, maar ook het dagelijks leven van Japanners in die tijd. Takada begeleidt deze beelden met een mix van marimba, snare, een ceremoniële gong en spoken word.