Welkom in de prettig gestoorde wereld op wielen. Want dat is Red Bull Stalen Ros. Een fietsrace op het water met een oud-Hollands tintje. We dagen jou en je buddy uit om een waanzinnig flitsende fiets te ontwerpen, te bouwen en zo snel mogelijk het parcours over het water af te leggen. Halen jullie de bel en houden jullie het droog… of eindigen jullie met een nat pak? Jullie kunnen op zaterdag 23 september in oh, oh, Den Haag meedoen óf alle fietshelden aanmoedigen. Springen jullie op het stalen ros? Meld je dan aan voor Red Bull Stalen Ros en stuur het ontwerp in.

Over Red Bull Stalen Ros
In een team van 2 personen gaan jullie van de speciaal gebouwde baan op een prachtige gracht in Den Haag af. Door de gekke, oud-Hollandse obstakels wordt het een doldwaze rit om nooit te vergeten. Wat heb je nodig? Creativiteit en een gezonde drang om te winnen. Hoe sneller en hoe origineler jullie de baan afgaan, hoe meer punten. Elk ros moet helemaal origineel zijn en wordt enkel aangedreven door zwaartekracht, beenspieren en een slokje Red Bull. Of het nou een tandem, bakfiets of BMX is, zolang het twee wielen, een stuur en een rem heeft, je er met z’n tweeën op kan zitten én samen de finish haalt, zit je goed.

Programma: 
De deuren van Red Bull Stalen Ros gaan open op zaterdag 23 september om 11.30 uur. De race start om 13 uur. In de tussentijd kun je de prachtige stalen rossen van de deelnemers bewonderen in het Parc Fermé (en er zitten pareltjes tussen), het parcours verkennen en genieten van de rest van het programma. Het einde van de race is om 16.30 uur. Daarna volgt de prijsuitreiking én een borrel met DJ waarbij je lekker kan blijven plakken, genieten van het zonnetje en finger food.

Eten en drinken
Er zijn verschillende drank- en eetgelegenheden op het evenemententerrein. Betalen kan alleen met pin. En let op: je mag geen eigen drankjes en eten meenemen.

Mindervaliden
Er zijn zeker mogelijkheden om Red Bull Stalen Ros te bezoeken als je mindervaliden bent. Je bent van harte welkom. Laat ons dan even weten dat je erbij bent, door te mailen naar info.nl@redbull.com. Dan zorgen wij voor de nodige begeleiding.