Over Red Bull Stalen Ros
In een team van 2 personen gaan jullie van de speciaal gebouwde baan op een prachtige gracht in Den Haag af. Door de gekke, oud-Hollandse obstakels wordt het een doldwaze rit om nooit te vergeten. Wat heb je nodig? Creativiteit en een gezonde drang om te winnen. Hoe sneller en hoe origineler jullie de baan afgaan, hoe meer punten. Elk ros moet helemaal origineel zijn en wordt enkel aangedreven door zwaartekracht, beenspieren en een slokje Red Bull. Of het nou een tandem, bakfiets of BMX is, zolang het twee wielen, een stuur en een rem heeft, je er met z’n tweeën op kan zitten én samen de finish haalt, zit je goed.

Programma: 
De deuren van Red Bull Stalen Ros gaan open om 11.30 uur. De race start om 13 uur. Net als vorig jaar wordt de race gepresenteerd door Jan Versteegh. De prachtige stalen rossen van de deelnemers kun je bewonderen in het Parc Fermé (en er zitten pareltjes tussen), het parcours verkennen en genieten van de rest van het programma. Het einde van de race is om 16.30 uur. Daarna volgt de prijsuitreiking én een borrel met DJ waarbij je lekker kan blijven plakken, genieten van het zonnetje en finger food.

Eten en drinken
Er zijn verschillende drank- en eetgelegenheden op het evenemententerrein. Betalen kan alleen met pin. En let op: je mag geen eigen drankjes en eten meenemen.

Inschrijven
Om deel te nemen, moet je eerst een schets van een unieke stalen ros indienen. Via de website kan je een ontwerpmanual aanvragen en vervolgens een tekening insturen. Uit de inzendingen worden uiteindelijk een veertigtal duo’s gekozen die hun ontwerp echt mogen maken en uiteindelijk in Den Haag de strijd aan gaan. Het draait bij Red Bull Stalen Ros om creativiteit en snelheid.

Mindervaliden
Er zijn zeker mogelijkheden om Red Bull Stalen Ros te bezoeken als je mindervaliden bent. Je bent van harte welkom. Laat ons dan even weten dat je erbij bent, door te mailen naar info.nl@redbull.com. Dan zorgen wij voor de nodige begeleiding.