Op zondag 29 januari 2023 vindt de Puinduinrun plaatst. Deze klim-crossloop over de Haagse ‘Puinduinen’ vlakbij Kijkduin is geen makkelijke wedstijd, maar wel een bijzonder mooie wedstrijd. In allerlei opzichten worden de kwaliteiten van de loper op de proef gesteld: techniek, kracht, conditie en karakter. Degene die deze loop op zijn naam weet te schrijven mag zich met recht de sterkste crossloper van Den Haag noemen. 

Wedstrijdinformatie
De Puinduinrun start om 11 uur aan het einde van de Wijndaelerweg, bij de kruising met het Blijrustduin. Je kunt deelnemen aan de 3,2km (1 ronde), 6,3km (2 ronden) en 9,4km (3 ronden). Voor de langste afstand bestaat een tijdslimiet; deelnemers die na 50 minuten nog niet aan hun laatste ronde zijn begonnen, worden uit de wedstrijd gehaald aan het einde van hun 2e ronde. De Puinduinrun maakt voor de tijdswaarneming gebruik van het SAW/Olumpus70 systeem. Deze chip kun je voor 4 euro kopen en bij de komende Puinduinrun edities opnieuw gebruiken.

Prijzen
Alle deelnemers van de Puinduinrun ontvangen een herinnering met een Haags tintje. De eerste drie heren en dames van elke afstand krijgen een ereprijs van een authentiek stuk Puin en een presentje van Run2Day Den Haag. Hiernaast zijn er ook geldprijzen te verdienen. De dame of heer die het parcoursrecord (van de lange afstand) breekt ontvangt daarnaast een bonus van 100 euro.

Puinduinen
De Haagse Puinduinen is een recreatiegebied dat is ontstaan uit een letterlijke hoop van puin als gevolg van sloopwerkzaamheden in de jaren vijftig en zestig. De Puinduinen diende als versterking van de kust en is zelfs gebruikt als kleine vlieghaven.