Op de derde maandag van september wordt in het hart van Den Haag, tijdens de nacht voor Prinsjesdag, de start gegeven aan een splinternieuwe traditie: PrinsjesNach!

PrinsjesNach biedt een bijzondere samenstelling van het beste muzikale talent dat Den Haag te bieden heeft. Het evenement strekt zich uit over vijftien podia, verspreid over de meest gezellige cafés en kroegen in het Hofkwartier, Noordeinde en op de Grote Markt. Hier zal een levendige variëteit aan muziekstijlen klinken, waaronder Americana, Indie Pop, Jazz, Singer-Songwriter en World Music. Op het programma staan onder andere optredens van Stringcaster, Tess Merlot, Niko, KOPSMART, The Basily Gipsy Family en Michael Varekamp.

Gedurende PrinsjesNach zullen er tussen 19:00 uur en 23:00 uur meer dan vijftien optredens plaatsvinden. De avond wordt afgesloten met een nachtelijke superjam in de Zwarte Ruiter (van 23:00 uur tot 01:00 uur), waar Haagse muzikanten gezamenlijk de feestelijke afsluiting van deze eerste editie vieren en daarmee een nieuwe Haagse traditie inluiden!

De volledige line-up en het blokkenschema van PrinsjesNach is te vinden op prinsjesnach.com.