Suzan Peeters is klassiek getraind accordeonist uit Brussel. Ze heeft een sterke drang om nieuwe muzikale mogelijkheden te ontwikkelen en atypische muziek te schrijven voor de accordeon. Ze vindt haar draai in de hybride balans van klassiek en modern, akoestisch en elektronisch, compositie en improvisatie. Bij West speelt ze solo en demonstreert haar minutieuze vakmanschap met haar unieke, onheilspellende muziek in een sterk visueel optreden.

Agora is het schurende soloproject van Franse elektische gitarist Julien Desprez. Door het gebruik van zijn gitaar, gitaareffecten en versterker demonstreert hij de grenzen van hoe gitaargeluid niet zou horen te klinken, door de sonische mankementen op te rekken bespeelt zijn snaarinstrument meer als percussie. Naast het onderzoekende karakter van zijn project, investeert Desprez veel fysieke energie in zijn optredens. Dit past bij zijn concept van elektriciteit als metafoor voor het menselijk lichaam of de maatschappij.

Dialect – Andrew PM Hunt is een gevestigde naam binnen de wereld van de experimentele muziek in Liverpool. Zijn muziek is een extreem gelaagde collage van verweven opnamen, poëzie, elektronische muziekcreaties en gecompliceerde instrumentatie. Het resultaat is dromerig, met wat overkomt als emoties, herinneringen en fantasieën van het verleden, heden en de toekomst. De muziek voelt even veranderlijk als onze herinneringen die steeds hervormd worden door nieuwe ervaringen en verdere reflectie.

Alto Fuero is een excentriek techno-duo met een uitgebreid oeuvre en interesse in folklore, de esthetiek van sprookjes, absurdistische symboliek en de vage grens tussen de realiteit en het surrealisme. Deze elementen worden intensief verkend door het gebruik van bizarre samples, Spaanse poëzie en een soms zwaar gemanipuleerde stem.

 

Programma

19:00   DEUREN OPEN

19:30   OPENING EXPOSITIES

20:00   SUZAN PEETERS (BE) — live concert

21:00   AGORA (FR) — live concert

22:00   DIALECT (UK) — live concert

23:00   ALTO FUERO (BE/FR) — live concert

Exposities te zien:

1. GÖDEL, ESCHER, BACH: Tentoonstelling ihkv 125 Escher, Den Haag (nieuw)

2. DEEP INCOHERENCE: Anne-Mie Van Kerckhoven (nieuw)

3. 8810 TAMPA AVENUE: Marc Trujillo & Jurriaan Benschop (nieuw)

4. ALPHABETUM XIII: Le Livre de Mallarmé

+  TAKING ART APART: Podcast by Yael Keijzer & Rosa Zangenberg (nieuw)