In deze vaste tentoonstelling van het Kunstmuseum Den Haag ontdek je de persoonlijke kant van moderne kunst. Ervaar twijfels, worsteling, uitbundigheid, sensualiteit, zoeken naar utopie of spelen als een kind.

Het verhaal van de kunst
De geschiedenis wordt niet meer verteld als een opeenvolging van gebeurtenissen die als dé waarheid geldt. Nieuwe inzichten leiden tot nieuwe verbanden. De gevoelens of thema’s die horen bij de golfbeweging van politieke, sociale en economische ontwikkelingen zie je terug in de kunst. Het negentiende-eeuwse idee van een museum met strikt chronologische verbanden is echter achterhaald. Als bezoeker wil je zelf een verhaal ontdekken in de kunst. Ontdek het moderne speelt hierop in.

Nieuwe thema’s
De tentoonstelling is samengesteld op basis van visionaire, poëtische en menselijke kenmerken. Je ontdekt de persoonlijke kant van kunst aan de hand van werken van topkunstenaars als Claude Monet, Wassily Kandinsky, Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Francis Bacon, Constant en Louise Bourgeois. Laat je verrassen door de nieuwe, onderlinge dialogen die tussen de werken tot stand komen. Er is niet zozeer vanuit stromingen gedacht, maar eerder in lijnen van beïnvloeding. Zo zijn nieuwe thema’s ontstaan met onderwerpen als stilstand en beweging, kind en wildeman, traditie en experiment en spel en utopie.

Internationale trend
Het Kunstmuseum Den Haag ziet zichzelf als medium, het draagt kennis, een gevoel of stemming over op de bezoeker. Als bezoeker word je uitgenodigd om de kunst te ontdekken: om je te laten meevoeren in een fantastische wereld van onbegrensde mogelijkheden. HetKunstmuseum Den Haag volgt met deze thematische opstelling een trend die op internationaal niveau al was ingezet, bijvoorbeeld door het Londense topmuseum Tate Modern.

Gratis audiotour
Er is een gratis audiotour beschikbaar in het Nederlands en Engels. Af te halen bij de audiotourbalie op de eerste verdieping van het museum.

Kunstmuseum Den Haag 
Het Kunstmuseum Den Haag is één van de mooiste en meeste diverse musea van Nederland. Het prachtige Berlage-gebouw herbergt niet alleen de grootste Mondriaan-collectie ter wereld, maar ook een vaste tentoonstelling over moderne kunst, een uitmuntende zilvercollectie, minutieus gedecoreerd Delfts Blauw, interactieve Wonderkamers en tal van wisselende exposities.

Bereikbaarheid Kunstmuseum Den Haag 
Kunstmuseum Den Haag bevindt zich in het Statenkwartier vlakbij het strand van Scheveningen en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Vanaf Den Haag Centraal Station en Hollands Spoor brengt tram 17 je in ongeveer twintig minuten naar het museum. Vanaf Station CS kun je ook bus 24 nemen die rijdt tussen Station Mariahoeve en Kijkduin.
Met de auto is het Kunstmuseum Den Haag bereikbaar via de Utrechtsebaan richting Kijkduin. Eenmaal in de stad kun je de borden ‘Kunstmuseum Den Haag’ volgen. Voor het museum is er ruime gelegenheid om gratis te parkeren. Mochten er onverhoopt geen parkeerplaatsen meer vrij zijn, dan kun je betaald parkeren in de parkeergarage van het World Forum op het Churchillplein 10, zo’n vijf minuten lopen van het Kunstmuseum Den Haag.