De Sieger White Award is bestemd voor schilders tot 35 jaar uit oost-Nederland en bestaat uit een geldbedrag, een publicatie en een tentoonstelling bij een gerenommeerde galerie in het westen van Nederland.

Simone Albers (1990) is gefascineerd door de wetmatigheden in de kosmos en de complexiteit van de natuurlijke wereld. Ze schakelt daarbij tussen groot en klein, van microscopische celstructuren tot zwarte gaten in het universum. Haar schilderijen zijn opgebouwd uit zachte geometrische vormen in pasteltinten waarop strak geaccentueerde linten zich als een DNA streng over het doek slingeren.
De vormen die daaraan gekoppeld zijn doen denken aan microscopisch kleine eencelligen, koralen of kwallen die je tegelijk ook op een macroniveau kunt lezen als hemellichamen en supernova’s.
Ook in haar ruimtelijke werk gebruikt Simone Albers een verbindende vorm als een slingerende lijn of een ring waaraan kleinere organische objecten zijn gekoppeld. Zo krijgen de constellaties uit haar schilderijen een tastbare, ruimtelijke vorm waarmee ze het bewijs lijkt te leveren voor het bestaan van deze verborgen werkelijkheid.