Miroca Paris staat onder de kenners bekend als innovatieve percussionist van Cesaria Evora, ‘The Barefoot Diva’, met wie hij ruim een decennium samen speelde. Door Evora aangemoedigd, maakte Miroca de stap om zijn eigen muziek te delen, wat hij samen met zijn band inmiddels succesvol doet op podia wereldwijd. Hij brengt ons niet alleen aanstekelijke percussie solo’s, maar speelt als geniaal multi-instrumentalist ook de sterren van de hemel met zijn eigen composities, variërend van opzwepende Afro grooves tot indringende melancholische zangstukken.

Met zijn warme, rauwe stem en energieke performance, weet hij als frontman het publiek in te pakken tijdens zijn live optredens. Miroca Paris garandeert een flinke dosis ‘creole vibes’, herkenbaar voor liefhebbers van Afrikaans, Caraïbische en Zuid-Amerikaanse muziek.

Komt hij je bekend voor? Wellicht heb je heb recent gezien in de documentaire van Cesaria Evora waarvoor hij door het IDFA ’22 was uitgenodigd als speciale gast. Of van VPRO Vrije Geluiden, lovende recensies in ao. Jazzism, of van zijn samenwerkingen met bv. Sara Tavares, Mariza, Angelique Kidjo, Bitori, en zelfs Madonna.