De techniek van het etsen is arbeidsintensief op de manier waarmee hij het toepast en moeilijk beheersbaar. Daar tegenover staan de bijzondere kenmerken die een ets heeft: de prachtige lijnen die je er mee kunt maken, de mogelijkheid een zeer doorwerkt resultaat te krijgen en het kunnen experimenteren met verschillende soorten kleuren en zwarten. 

Bij veel van zijn etsen drukt hij met verschillende kleuren over elkaar. Daardoor ontstaan levende mengtinten en verloopkleuren. 

Naast graficus is hij een hartstochtelijk bioloog die zich elke dag weer verheugt om de wonderlijke natuur te doorgronden. Ook in zijn grafisch werk zoekt hij de dieper liggende structuren. Op deze expositie is een keuze te zien uit zijn serie kleuretsen van struikgewas, een aantal portretten van dode vogels en aantal stillevens van planten in lijnetsen.

De etsen van struikgewas laten voor hem de laatste restjes “oerlandschap” zien. Echte wildernis bestaat niet meer in Nederland. Overal is de invloed van de mensen zichtbaar en wordt gepoogd de natuur te beheersen. Toch zijn er nog steeds veel plaatsen te vinden waarin de natuur zonder enige zichtbare invloed van de mens zijn gang kan gaan. Daarvoor moet je wel gericht kijken en inzoomen. Kijk maar eens goed naar een struik. Of naar een boom. Je ziet allerlei lagen en patronen waar geen mens aan te pas komt. Elke soort heeft dan zijn eigen kenmerken. De vlier heeft gebogen vormen, abelen hebben een de slangachtige stam en berken zijn weer kaarsrecht. Deze romantische oerlandschappen nodigen uit tot ronddwalen.

“Vogelwrakjes”. De dode vogels die je vindt langs de waddendijk op Vlieland en Terschellling. Ze bestaan uit alleen nog wat botjes en veren. Levend is en dode vogel vrijwel perfect. Het laat niks van zijn binnenkant zien. Pas als hij dood is worden de structuren en mechanieken zichtbaar. Bij deze etsen gaat het hem dus uitdrukkelijk niet om het weergeven van dood en verval. Het is veeleer een zoektocht.

Met de planten die hij portretteert viert hij zijn plezier in tekenen, in het nauwkeurig maar spontaan vastleggen van de schitterende lijnen die zichtbaar zijn als je heel goed kijkt.