In Zij van het Noorden bezingt Marlous Lazal herinneringen aan haar flamencojaren in Andalusië en haar reizen naar Argentinië maar ook aan het Scheveningen van haar grootouders. Lazal is een humoristisch en meeslepend verteller, een gevoelig lied over haar moeder met Alzheimer gaat naadloos over in een geestig verhaal over een liederlijke Latin lover.

Het voortreffelijke spel van Leon Mennen op gitaar, Matias Pedrana op bandoneon, Enrique Firpi op percussie en Sophie de Rijk op viool zorgen voor extra luisterplezier.

Marlous Lazal – zangeres, tekstschrijver en producent – maakte twee Spaanstalige albums met Argentijnse tango’s Corazon al Sur (1995) en Un amor en la distancia (2000) met trio Nestor Vaz uit Uruguay. Ze speelde op belangrijke podia in binnen en buitenland. Vijf jaar geleden formeerde ze een nieuw kwartet en maakte ze haar come back op de theaterpodia met het Nederlandstalige programma ‘Heimwee’. Ze werkte samen met Jeroen Zijlstra in programma’s over Jan Jacob Slauerhoff en presenteert nu haar boek met cd ‘Zij van het Noorden’ met persoonlijke verhalen achter de liedteksten van dit album.