Als jij met twee van je beste vrienden honderd keer zou ontbijten, wat worden dan terugkerende onderwerpen? Waarvan gaan jullie met de servetten wapperen? Waarvan gaan jullie op tafel slaan? Waarvan worden jullie stil?

Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot hadden het over de klimaatcrisis, over hun seksleven, over menselijk gedrag. Ze zijn na 100 keer samen ontbijten nog steeds vrienden, al escaleerde het af en toe gevaarlijk. Nieuwsgierige vragen werden opeens niet meer beantwoord, grappen werden verwijten, maar ze vroegen door tot het ongemakkelijk werd; en daarna stelden ze ook die laatste, confronterende vragen. Met verhitte blikken tegenover elkaar. ‘Zit je mij nou de maat te nemen?’

In Seksklimaat delen zij hun ontdekkingen met je. Zelfs de link tussen de klimaatcrisisen hun seksleven. Die is er. Wellicht ook voor jou. Het duurde even, maar het openbaarde zich.

Seksklimaat biedt geen oplossing voor het klimaatprobleem en een beter seksleven kunnen ze je ook niet garanderen, maar wel the next best thing: inzicht in dat wat het leven de moeite waard maakt.