Een nieuwe voorstelling van fado diva Maria de Fátima

Tijdens de gedwongen rustperiode van de coronacrisis maakte fado diva Maria de Fátima haar nieuwe en meest persoonlijke programma ‘Met Ziel en Zang.’ De gevierde zangeres vertolkt met haar vaste begeleidingsband naast nieuw eigen werk en bewerkingen van nummers die haar na aan het hart liggen uiteraard ook traditionele fado klassiekers. Maria is tenslotte de ‘meest waardige erfgename van  Amália Rodrigues’ (Volkskrant).  De voorstelling staat in theaters door heel Nederland van augustus 2021 tot april 2022.

Lissabon
Maria de Fátima, geboren en getogen in de volkswijk ‘Boavista’ in Lissabon, won als 12-jarig meisje de meest prestigieuze fado competitie ‘Grande noite do Fado’. Als een van Portugals vooraanstaande fadozangeressen deelde ze het podium met legendarische artiesten als Amália Rodrigues, Fernando Mauricio en Tony de Matos. Op haar 21e verhuisde ze naar Nederland en groeide uit tot een bekende fadista. Als waardering voor haar verdienste voor de Portugese cultuur in het buitenland, werd ze door de Portugese president opgenomen in de ‘Orde van Infante D. Henrique’.

In Nederland heeft ze een vaste fanbase opgebouwd met haar repertoire van eigen geschreven fado nummers, traditionele fado klassiekers in de ‘fado canção’ stijl van Amália Rodrigues en Dulce Pontes maar ze geeft ook een eigen fado-interpretatie aan  nummers van onder meer Jacques Brel, Diana Ross en Ramses Shaffy. In het programma We Want More (SBS6) betoverde ze in 2020 de juryleden met haar vertolking van ‘Laat me’ wat haar een plek in de finale opleverde.

CREDITS
Op het podium wordt Maria de Fátima bijgestaan door Daniel Raposo op Portugese gitaar, Hans van Gelderen op klassieke gitaar en Felix Hildenbrand op  akoestische bas.