Laurens was van jongs af aan creatief, maar ook in techniek geïnteresseerd. Hij wilde daarom aanvankelijk architect worden. Omdat het creatieve element binnen de opleiding bouwkunde tegenviel, stapte hij over naar de afdeling grafiek van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Sinds 2014 is Laurens als kunstenaar actief. Geïnspireerd door de zero-beweging maakte hij  oorspronkelijk werk in de traditie van Jan Schoonhoven: minutieus geconstrueerde witte reliëfs van hout, zoals wasknijpers. Inmiddels heeft Laurens een heel eigen en unieke beeldtaal ontwikkeld. Hij heeft afstand genomen van het absolute minimalisme en gebruikt niet meer uitsluitend wit, maar – op dit moment -vooral zwart. Hij brengt zelfs af en toe heel subtiel kleur aan en geeft zijn creativiteit meer ruimte. De uitgangspunten van het minimalisme blijft hij echter trouw, want juist in het subtiele en simpele verbergt zich voor hem de spiritualiteit, de grootsheid en oneindigheid, waar het hem om gaat:  “Leegte bevat alles”.  Laurens artistieke statement is dan ook:

Everything is made from smaller parts than itself

Yet everything is part of something larger than itself

Everything changes constantly

Yet everything turns into the same patterns

Everything falls apart at one point

Yet everything forms new connections

Laurens toont meerdere series waarin hij op verschillende manier uitdrukking geeft aan het spanningsveld dat zo typisch is voor zijn werk: chaos en orde, intuïtie en analyse, creatief en technisch. In Lumina, de serie die hij  in de Galerie exposeert, plakte hij rasters op gegrondeerde zwart geverfde platen waarvan hij de miniscule holtes met een pen en onder een vergrootglas met verschillende kleurencombinaties inkt vult. Hoewel Laurens de zelf ontwikkelde kleurencombinaties van tevoren nauwkeurig vastlegt, is het uiteindelijke resultaat onvoorspelbaar en verrassend. Zo ontstaan werken die fascineren door hun zwevende, mysterieuze, zelfs spirituele uitstraling. In de uit Lumina geëvolueerde serie Excavations, opgravingen, past Laurens een heel andere techniek toe. Hij brengt vele lagen verf over elkaar aan en schaaft deze met behulp van verschillende technieken weer af. Maar het effect blijft hetzelfde: dromerige, mysterieuze beelden waar je  niet makkelijk op uitgekeken raakt.
Laurens is dan ook zeer succesvol als kunstenaar. Zijn werk wordt permanent vertegenwoordigd in de Galerie Mia  Joosten in Amsterdam, de Art Gallery Rozendaal in Montfort en Bart Wouters Kunstgalerij in Brasschaat in  België. Daarnaast houdt hij regelmatig exposities en verkoopt hij zijn werken via de beurzen AAF Brussels, AAF Amsterdam en Art Laren.