Aan de hand van prikkelende en interactieve spellen beleven kinderen de avonturen van Kikker en zijn vriendjes. Er is van alles te ontdekken en te doen: schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje, klussen met Rat en nog veel meer. Net als in de boeken leren kinderen in de expositie van het Kinderboekenmuseum over grote emoties als liefde, angst en blijdschap. De tentoonstelling Ik ben Kikker is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar en is zowel in het Nederlands als het Engels. 

Kikker in 3D
Trek een rood-wit gestreepte broek aan en stap in Kikkers wereld. De avonturen van Kikker en zijn vriendjes Eend, Rat, Varkentje en Haas zijn vertaald naar 3D, zodat je je waant in het glooiende landschap van Velthuijs. Alle zintuigen worden aangesproken en er is van alles te ontdekken en doen: schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje en knutselen met Rat. Aan de hand van prikkelende en interactieve spellen komen, net als in de boeken, op luchtige wijze grote emoties als angst, blijdschap en verdriet aan bod.

Kikker-kruipparcours
Speciaal voor de allerjongsten bevat de tentoonstelling Ik ben Kikker een Kikker-kruipparcours. Hoe uniek is het dat je met je beginnende kruipende dreumes naar een museum kunt en dat ze spelend in de 3D-omgeving van hun geliefde kinderboek de kruip- en tijgertechnieken letterlijk onder de knie krijgen.

ABC met de dieren mee
Ik ben Kikker is te vinden op de tweede verdieping van Kinderboekenmuseum Den Haag, naast de populaire expositie ABC met de dieren mee, zodat er een hele verdieping is waar (groot)ouders met de jongste kinderen uren kunnen doorbrengen. Vrolijk, verrassend en vooral ook inspirerend!

Max Velthuijs
Max Velthuijs werd op 22 mei 1923 in Den Haag geboren. In veel van zijn boeken speelt het contact tussen mens en dier een belangrijke rol. Vaak zijn de personages in zijn boeken dieren met menselijke trekjes, zoals in de dierenfabels (De eend en de vosDe beer en het varkentje en De olifant en de krokodil) en in de boeken over Kikker. De figuur van Kikker duikt voor het eerst op in Klein-Mannetje heeft geen huis dat in 1983 verscheen. Zes jaar later is Kikker de hoofdpersoon in Kikker is verliefd, en dat is het begin van een serie van twaalf prentenboeken over Kikker. Het Literatuurmuseum / Kindeboekenmuseum in Den Haag beheert de nalatenschap van deze internationaal vermaarde Haagse illustrator en schrijver, bestaande uit honderden originele illustraties, schetsen en voorwerpen.

Kinderboekenmuseum Den Haag
In het Kinderboekenmuseum in Den Haag maken kinderen spelenderwijs kennis met jeugdliteratuur. Leren, beleven en doen staan bij een museumbezoek centraal. Alle tentoonstellingen en workshops van het museum stimuleren de eigen fantasie en wakkeren plezier in lezen van kinderboeken aan.

Bereikbaarheid
Het Kinderboekenmuseum bevindt zich in het gebouw van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Het KB-complex is gelegen tussen het Centraal Station en de Utrechtse baan (A12) in Den Haag. Met de trein, tram of bus reis je naar Den Haag CS. Daar neem je de zij-uitgang van spoor twaalf (de Randstadrail). Als je rechtdoor loopt, kom je bij de ingang van de Koninklijke Bibliotheek (het KB-complex). Op de tweede verdieping vind je het Kinderboekenmuseum.