In een kleine gemeente in het groen wordt de rust ruw verstoord als de plaatselijke recreatieplas wordt aangewezen als bestemming voor klimaatneutrale waterwoningen. De drijvende woonwijk is ontwikkeld door de succesvolle tech-ondernemer Hugo (Joris Smit). Als tijdens een ‘keukentafelgesprek’ op het gemeentehuis blijkt dat de lokale bewoners, onder aanvoering van de flexwerkende kabelmonteur Ferry (Mark Rietman), niets moeten hebben van Hugo’s goede bedoelingen ontstaat een verbeten strijd om lands- en lijfsbehoud. Maar wanneer blijkt dat de levens van Hugo en Ferry méér met elkaar verbonden zijn dan ze allebei dachten, krijgt deze strijd een fatale wending.

Digitale dimensie Schrijver en regisseur Alkan Çöklü geeft Laagland een digitale dimensie. Hij ontwikkelt een spannende meerdaagse digitale vertelling waarin de personages, thema’s en verhaallijnen uit het theaterstuk al worden uitgediept vóór het publiek naar het theater gaat.

SneakPeek app
Via de SneakPeek app volg je in de dagen voor je voorstellingsbezoek de virtuele levens van Mette (Emma Buysse) en Nick (Alex Hendrickx), de dochter en zoon van de hoofdpersonages. Je leest en kijkt als bezoeker mee met hun berichten en video-chats. Door hun jeugdige ogen kijken ze naar hun vaders en ontdekken daardoor zichzelf, elkaar en een belangrijk geheim.

Credits

tekst Nathan Vecht 
regie Eric de Vroedt 

spel Soumaya Ahouaoui, Emma Buysse, Tamar van den Dop, Alex Hendrickx, Mark Kraan (juni) / Jaap Spijkers (okt-nov), Alwin Pulinckx, Mark Rietman, Betty Schuurman, Esther Scheldwacht, Joris Smit, Nazanin Taheri