Het uitgangspunt voor deze tentoonstelling is dat elke deelnemer werd gevraagd een werk van de zogenaamde Meester van deze groep, Lennart Lahuis, te ‘ghostwriten’.

Dit uitgangspunt groeide uit tot een tentoonstelling die de schimmige traditie van het spooklezen/schrijven en de destabilisering van het auteurschap volgt, zoals dat in de tentoonstellingstekst verder wordt geformuleerd.

Woorden in water ontsnappen door het raam, surfen langs een vlieger in de wind, of verdwijnen in de spleten van gedroogde klei. Zelfportretten veranderen in door AI gegenereerde buitenaardse wezens, vleermuizen vliegen binnen en buiten beeld, en andere spookachtige wezens zijn gemaakt in draden die doen denken aan de kleuren van mist. Alle objecten die hier worden aangeboden lijken een besef over te brengen dat communicatie altijd plaats zal blijven vinden op een rommelige, glibberige helling.

Apprentice Master is een project van Kunstpodium T waarin net afgestudeerde kunstenaars samen met gerenommeerde kunstenaars een uitwisselingstraject van één jaar ingaan. Ze komen regelmatig samen en wisselen ideeën en ervaringen uit. Deze samenwerking tussen Apprentices en Master resulteert uiteindelijk in exposities die voor publiek te bezoeken zijn. Deze vinden plaats bij Kunstpodium T of op een van de gastlocaties. West is #8 in de serie van dit jaar.