Food & Music From is een culinaire en muzikale wereldreis waar de verfijnde smaken harmoniëren met melodieën, resulterend in een overheerlijke belevenis. Elke editie staat een nieuwe bestemming centraal, en de chef-kok creëert een exquise diner dat geïnspireerd is op de culinaire tradities van het focusland. Het grand dessert biedt niet alleen een heerlijk nagerecht, maar wordt ook vergezeld door een live optreden van een band die de authentieke muziek van het betreffende land ten gehore brengt.

Editie Turkije
Voor de tweede editie van Food & Music From wordt de betoverende Turkse keuken in het zonnetje gezet. Een keuken vol culinaire hoogstandjes en verrukkelijke smaakcombinaties. De chef-kok, geïnspireerd door de weelderige culinaire tradities van Turkije, presenteert met zorg een samengesteld diner dat je meeneemt op een onvergetelijke reis naar de smaken van Istanbul en verder.

Wanneer toetje wordt opgediend, markeert dit het startsein voor het concert van ONIKI ADIM. De bandleden van ONIKI ADIM (Ferit Bilgin, Gökhan Ceylan en Deniz Sükür), opgegroeid in achterstandswijken van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maakten aanvankelijk furore als ‘Frekans’. Bij het schrijven van nieuwe nummers kwam Ferit tot een acuut besef: “We ontdekten dat het niet per se de muziek was die ons bij elkaar hield, maar het verhaal van waar wij allemaal vandaan komen en de interne gemeenschappelijke strijd die we deelden. Muziek was een middel dat ons bij elkaar heeft gebracht en gehouden, waarmee we gevoelens die we niet konden verwoorden toch op een bepaalde manier konden uiten.“

Deur Open: 18.00 uur
Start Diner: 18.30 uur
Concert ONIKI ADIM: 19.45 uur
Verwacht einde: 23.00 uur