Food & Music From is een culinaire en muzikale wereldreis waar de verfijnde smaken harmoniëren met melodieën, resulterend in een overheerlijke belevenis. Elke editie staat een nieuwe bestemming centraal, en de chef-kok creëert een exquise diner dat geïnspireerd is op de culinaire tradities van het focusland. Het grand dessert biedt niet alleen een heerlijk nagerecht, maar wordt ook vergezeld door een live optreden van een band die de authentieke muziek van het betreffende land ten gehore brengt.

Editie Griekenland
Tijdens deze editie van Food & Music From ben je van harte welkom in het wereldrestaurant, waar de Griekse keuken in het zonnetje wordt gezet. Een keuken vol culinaire hoogstandjes en verrukkelijke smaakcombinaties. De chef-kok, geïnspireerd door de weelderige culinaire tradities van Griekenland, presenteert met zorg een samengesteld diner dat u meeneemt op een overheerlijke reis naar de smaken van Athene en verder.

Menu

  • Voorgerecht: Mezedes – tzatziki, kikkererwten in tomatensaus en zwarte olijven.
  • Hoofdgerecht: Moussaka – (vlees of vega)
  • Dessert: Griekse yoghurt met gekarameliseerd noten, honing en crumble van koekjes

Athens Collective

Een Griekse muziekgroep van vijf, verweeft de warme bouzoukiklanken van Athene met Nederlandse invloeden. Demis, Bart, Dimitris, Katerina en Christos brengen de levendige muziekscene van Athene naar Nederlandse podia. Met twee bouzoukispelers, Demis en Bart, die op jonge leeftijd gegrepen werden door het instrument, en zang van Demis en Katerina, bieden ze een authentieke ervaring. Christos en Dimitris, ervaren in de Atheense muziekscene, begeleiden op gitaar en piano. Athens Collective laat de zon van Griekenland voelen, waar de bouzouki nog altijd leeft.

Start Diner: 18.30 uur
Athens Collective: 19.45 uur