Diana Harteveld vindt overal inspiratie voor haar uitbundige creaties in vorm en kleur: tuinen, parken, antieke voorwerpen of schilderijen van oude meesters, bloemen en planten. Haar keramische creaties in vrolijke kleuren of helemaal in het wit, rijkelijk gerangschikt in fijn gedecoreerde vazen zijn dan ook echte blikvangers. 

“Het materiaal waarmee ik werk is klei. Alles begint met het materiaal – mijn ideeën, mijn inspiratie en mijn motivatie om te creëren. Ik maak decoratieve sculpturale objecten, vaak met een botanisch thema. Daarin breng ik de schoonheid van de natuur om ons heen tot uitdrukking met aandacht voor de rijke geschiedenis van de decoratieve kunsten. In veel van mijn objecten combineer ik esthetiek met functionaliteit zonder het object echt bruikbaar te maken. Vaak zoek ik bewust de tegenstrijdigheid op in de materialen, maar ik laat ze juist niet met elkaar vechten.

Mijn objecten zijn een middel om mijn overtuiging te delen in het belang van de schoonheid in de kunst en haar positieve invloed op de toeschouwer. Voor mij als kunstenaar is het effect van mijn werk op de toeschouwer belangrijk. Ik maak een object vanuit mijn eigen gedachten en emoties, maar bij het creëren betrek ik er de toekomstige toeschouwer bij. Als maker van het object heb ik er een band mee, maar het is slechts een begin- er is ruimte voor de kijker om een eigen verbinding met het werk te maken.”

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 19 november om 16:00 uur.