In Mexico zijn de mensen niet bang voor de doden. Integendeel, het zijn geliefden waar elk jaar weer een groot feest voor wordt georganiseerd. Op de begraafplaatsen zijn de graven versierd met bloemen en kaarsen, en overal wordt er voor en met de doden gedanst op opzwepende Mexicaanse muziek.

De voorstelling is een muzikale moza├»ekvertelling over een muziekensemble en haar bevlogen artistieke leider. Over zijn Mexicaanse roots. Over zijn inspiratie en verbeeldingskracht die zo groot is dat hij transformeert in Frida Kahlo en Conlon Nancarrow. Over zijn fantasie├źn, zijn reis naar Mexico en het hiernamaals. Over de Dia de los Muertos.

Muziekensemble SeaSession en Servaes Nelissen brengen in deze nieuwe vari├ęt├ęvoorstelling verhalen, liederen, live-animatie en heel veel doorgedraaide, fantastische en spetterende Mexicaanse muziek. Met negen muzikanten, twintig instrumenten, een op hol geslagen pianola, reusachtige papier-mach├ę poppen, muurschilderingen en dertig dansende skeletten.

Workshops
In aanvulling op deze voorstelling biedt Ensemble SeaSession gratis toegankelijke workshops aan, een uur voor de voorstelling. Via deze link kan je zien welke Mexicaanse workshops er worden gegeven.